Pikavippien yhdistäminen – nämä 3 asiaa on hyvä tietää ennen kuin yhdistelee vipit

Pikavippien yhdistäminen tarkoittaa sitä, että otetaan yksi isompi laina, jolla maksetaan pikavipit pois. Pikavippien yhdistämisen selkeä etu on se, että se voi auttaa säästämään korkokuluissa, sillä isommat lainat ovat monesti koroiltaan halvempia kuin pikavipit.

Lisäksi pikavippien yhdistämisen etuna on se, että se voi tuoda helpotusta tilanteeseen, jossa saattaa tuntua, että kaikki rahat menevät pikavippien lyhennyksiin. Noin sekä isomman lainan luultavasti halvemman koron että todennäköisesti pidemmän laina-ajan myötä.

Pikavippien yhdistäminen voi siis olla todella hyvä idea, mutta mitä ennen sen tekemistä kannattaa tiedostaa? Ainakin seuraavat kolme asiaa.

1. Pikavippien yhdistäminen sisältää eräänlaisen riskin

Tuo riski on se, että kun pikavipit on yhdistetty eli maksettu pois isommalla lainalla, niin voi pikavippipaikoista normaalisti saada uudestaan varsin helposti lainaa. Tuo on mahdollista erityisesti silloin, jos pikavipit ovat olleet joustoluoton muodossa, jolloin se, että on maksanut vipin pois on johtanut siihen, että luottotilin nostoraja on noussut maksimisiinsa. Tuosta syystä voikin olla hyvä idea, että samalla, kun yhdistää pikavipit, niin sulkee lainatilit.

2. Taloustilanteen parantaminen voi auttaa halvemman yhdistelylainan löytämisessä

Vaikka vippien yhdistämisen tavoite itsessäänkin onkin taloustilanteen parantaminen, niin kannattaa jo sitä ennen yrittää mahdollisuuksien mukaan kohentaa omaa rahatilannetta. Tuo johtuu siitä, että lainafirmat tuppaavat antamaan sitä helpommin edullista lainaa, mitä paremmalta hakijan taloustilanne näyttää. Mitä sitten rahatilanteen kohentaminen voisi tarkoittaa käytännössä?

Esimerkiksi sitä, että yrittää leikata kulut minimiin jo ennen yhdistelylainan hakemista. Noin erityisesti sen takia, että lainafirmat kysyvät yleensä velkojen ja tulojen määrän lisäksi lainahakemuksessa myös kuluista. Ja mikäli kulut ovat tuloihin suhteutettuna pienet, niin voi se lisätä lainafirmojen uskoa siihen, että hakijalle on fiksua myöntää edullista lainaa.

3. Pikavippien yhdistämiseen haettava laina kannattaa kilpailuttaa

Pikavippien yhdistäminen on tietysti lähtökohtaisesti sitä mukavampaa ja järkevämpää, mitä halvemmalla korolla varustetun yhdistelylainan löytää. Mahdollisimman halvan yhdistelylainan löytämisessä taasen voi olla isona apuna se, että kilpailuttaa sitä varten tehtävän lainahakemuksen. Voit halutessasi tehdä kilpailutusta yhdistelylainaa varten esimerkiksi alla olevan lomakkeen kautta.

Kilpailuta yhdistelylaina

Voit hakea lomakkeen avulla lainaa pikavippien yhdistelyyn jopa 60 000 euroa ja jopa 15 vuoden maksuajalla. Kilpailutuksen tekeminen ei velvoita mahdollisesti löydetyn yhdistelylainan ottamiseen. Lomake on tehty Lainatarjoukset ja Salus/Rahoitu yhteistyössä.

Vieritä ylös